Handleiding pizzaoven

Home / NON-FOOD / Handleiding pizzaoven


Handleiding voor Optima en G3 Ferrari pizzaoven, pizzapan

In 5 stappen de krokantste pizza’s

LET OP!
Op onderstaande foto’s staat het oude model met timer. De nieuwe modellen worden geleverd zonder timer (vanwege nieuwe Europese voorschriften).

Belangrijk!
Denk eraan we vermelden het niet voor niets: haal de plankjes ALTIJD uit de oven. Gebruik de plankjes voor het inleggen en uitnemen van de pizza.

 

 

Gebruiksaanwijzing
Lees voor gebruik de volledige gebruiksaanwijzing deze is bij de oven ingesloten.

 

 

Stap 1:
Steek de stekker in het stopcontact en stel de thermostaat in op stand 2.5 welke staat voor een temperatuur van ongeveer 380° C.

 

 

Stap 2:
Na ca. 10 minuten voorverwarmen met gesloten deksel heeft de oven de gewenste temperatuur bereikt. Open nu de deksel. De oven is klaar voor gebruik.

 

 

Stap 3:
Controleer of het lampje brandt voordat je de pizza in de oven legt. Het is van belang dat het lampje altijd brandt. Het lampje geeft aan dat beide elementen in bedrijf zijn. Indien het lampje niet brandt, laat dan het deksel 2 minuten openstaan tot het lampje weer brandt.

 

 

Stap 4:
Na het inleggen van de pizza de deksel sluiten. Bevroren pizza’s tien minuten voor gebruik uit de diepvries halen. Verschuif de pizza na een halve minuut op de steen zodat deze niet blijft plakken. Draai na 2.5 minuten de pizza een halve slag voor een beter verdeelde garing.

 

 

Stap 5:
Na ca. 5 minuten is de pizza gaar! De baktijd kan iets verschillen naargelang de dikte van de bodem en de gebruikte ingrediënten. Vanaf nu kun je iedere 5 minuten een knapperige smaakvolle pizza bereiden.
De deksel tussen het bakken door open laten staan. Herhaal telkens stap 3 t/m 5.

 

pizza klaarKlaar met bakken?
Indien u klaar bent met pizza’s bakken zet de oven op nul en trek het snoer uit het stopcontact. Laat de oven afkoelen voor u deze reinigt en opbergt.

Buon Appetito!