fbpx

Via Farina

De weg van het meel

Dat is de letterlijke vertaling van ‘Via Farina’.

Via Farina is importeur en distributeur van ambachtelijke Italiaanse pizza en broodproducten (bake off) en authentieke pizzaovens, rechtstreeks uit Italië.

Pizzabollen op een plateau
Italiaanse Bruschetta
Italiaans brood belegd

La bella Italia

Met de liefde voor alles wat met Italië te maken heeft, heeft de pizzaoven van G3 Ferrari in 2005 de interesse van John gewekt. Verbaast dat deze pizzaoven nog niet in Nederland te koop was, is John opzoek gegaan in Italië. Binnen een maand was hij importeur van deze snelle rode machines. Want binnen 5 minuten is je pizza klaar!

Al snel verkochten de pizzovens zich als zoete broodjes over de toonbank. Zeker na de lovende recensies van o.a. foodjournalist Wouter Klootwijk voor de NRC. 

De pizzaoven verkoop je maar een keer, ondernemer John ging opzoek naar herhaalverkoop, die het gemak van de pizzaoven alleen maar kon versterken. Natuurlijk: Overheerlijke pizzabodems uit Italië. Inmiddels is het assortiment uitgegroeid met echte traditionele Italiaanse broden.

2005

Pizzaoven

Start met de verkoop van de pizzaovens van G3 Ferrari en Optima

2008

Pizza’s

Traditionele pizza’s aan het assortiment toegevoegd vanwege de vraag naar pizza’s voor de pizzaoven.

2013

Via Farina

Verkoop van alle Italiaanse producten nu onder de nieuwe naam Via Farina (Voorheen Italia4you)

2017

Italiaanse broden

Italië heeft zoveel lekkers. Het assortiment is nu uitgebreid met diverse Italiaanse bake-off broden

John & Carla

Waar John het gezicht van Via Farina is, is zijn partner in crime, Carla, de Ferrari achter de schermen. Samen zijn zij de drijvende kracht achter Via Farina. 

 

Met de jaarlijkse reis naar Italië langs alle leveranciers, het zoeken van nieuwe producten die hun assortiment goed aanvullen en het testen van al het lekkers. Want als het niet door de keuring komt dan worden de producten niet in het assortiment opgenomen. Alleen goed, is niet goed genoeg.