fbpx

FAQ Pizzaovens

Vragen bij gebruik van je pizzaoven!

  1. Verwarm je pizzaoven voor in 10 minuten met gesloten deksel (thermostaat 2-2.5)
  2. Open de deksel, plaats de pizza op de steen, schuif de pizza kort heen en weer om plakken te voorkomen.
  3. Draai de thermostaat nu iets hoger, thermostaat stand 2.5-3. Mocht het lampje na 4 minuten uitgaan is dit geen probleem, je mag de thermostaat altijd nog iets hoger zetten.
  4. Bak nu in circa 4-5 minuten je pizza. De beste controle is wanneer de kaas goudbruin wordt en de pizza goed krokant is.
  5. De afbaktijd van de pizza is afhankelijk van hoe dik de pizza belegd is.
  6. Neem de pizza uit de oven met de bijgeleverde pizza plankjes en plaats de pizza op een bord of plank. Buon appetito!

Oplossing: stuur je pizzaoven op ter reparatie

De oorzaak: Het kan zijn dat er vocht in het verwarmingselement zit. Dit komt meestal door opslag in een vochtige ruimte zoals: schuur, stal etc.

Oplossing: Verwarm de oven op met geopende deksel en aangesloten op een  2 aderig verlengsnoer. Dit gedurende 30 minuten op thermostaat stand 3. Volledig laten afkoelen en weer normaal gebruiken.  

Oplossing:

  1. Gebruik je de diepvries pizza meteen uit het vriesvak? Schuif dan de pizza gedurende enkele seconden rustig heen en weer over de steen zodat ijskristallen gesmolten zijn.
  2. Zorg dat het lampje altijd brandt van de pizzaoven, is dit niet het geval dan krijgt de pizza alleen warmte van de steen en verbrand de bodem van de pizza. Als het lampje brandt dan zijn beide verwarmingselementen in werking en krijgt de pizza de juiste warmte toegediend om afgebakken te worden.
  3. Gaat het lampje uit terwijl je de pizza in de oven hebt liggen, zet de thermostaat dan even ietsje hoger. Zodra je pizza klaar is zet je de thermostaat weer terug naar de oude temperatuur en laat je de deksel even open staan voordat je de nieuwe pizza gaat afbakken tot het lampje weer brandt.

Oplossing: Komt de pizza uit de diepvries? Laat deze eerst even ontdooien gedurende 15 minuten.

Oorzaak: Er is veel rookontwikkeling tijdens het bakken door oliehoudende producten die in aanraking komen met de pizzasteen.

Oplossing: Vermijd oliehoudende producten en pizzabodems waarbij veel boter of vet is gebruikt. De pizzasteen is ontwikkeld voor pizzabodems gemaakt van bloem, water en een beetje olie.

Let op! De steen nooit afkoelen met water of insmeren met olie.

Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je pizzaoven defect is.