Puccia is een traditioneel Italiaans broodje bekend als street food uit de Italiaanse regio Puglia. Het is gemaakt van een speciale gistsoort die uit deze streek komt waardoor het zich onderscheid qua structuur en smaak. Het broodje is luchtig en zacht van binnen maar krokant van buiten.
De Puccia is een heerlijk, veelzijdig broodje: perfect voor een smakelijke lunch. Maar ook bijvoorbeeld ideaal als hamburgerbroodje of verrassend lekker met zoet beleg.
Snijd de Puccia horizontaal doormidden en grill beide helften kort in de oven. Zo krijg je een extra krokant laagje aan de binnenkant voor nét dat beetje extra bite.
Bloem (meestal tarwebloem), water, gist, zout en olijfolie extra vergine.
Diepgevroren en verpakt onder beschermende atmosfeer. Hierdoor is het product ontdooid in gesloten verpakking maximaal 5 dagen houdbaar in de koeling. Bak het als geheel in de oven bij 250 graden in circa 3-5 minuten of snijd het broodje eerst open en leg de open kant boven en bak voor 3-5 minuten bij 250 graden.
De Puccia is geschikt voor brasserie & eetcafe’s, strandpaviljoen, bar & cafe, lunchroom, tapas & antipasta bar, foodtrucks, catering & traiteurs.
Het is mogelijk om diverse artikelen van Via Farina onder uw eigen naam of merk te laten produceren. Met eigen logo en kleurstellingen uit de huisstijl. Neem voor interesse contact met ons op.